Påskeudstilling med Karin Svalgaard
24-03-2023 11:00

Påskeudstilling
med Karin Svalgaard

 

Thyholm Kunstforening har gennem årene præsenteret en række mere eller mindre lokale kunstnere på Påskeudstillingen.

I år er ingen undtagelse. Tvært imod.

Karin Svalgaard er født og opvokset på Thyholm, men er, måske kun midlertidigt, flyttet over draget til Helligsø, hvor hun har indrettet værksted og eget galleri i deres tidligere grisestald. Her udstiller hun fortrinsvis egne værker, og det drejer sig om både malerier og keramik.

Karin er egentlig bankuddannet, men for nogle år siden sagde hun farvel til banken og blev fuldtids billedkunstner. Og som man vil kunne se i Kulturhuset i Hvidbjerg i Påskedagene, var det ikke nogen dårlig beslutning.

Karin Svalgaard er autodidakt, men kurser og talent gør det ud for en formel uddannelse, så både keramik og malerier danner en fin helhed. De keramiske værker dækker såvel mere traditionel brugskunst, som skulpturelle værker, hvor der også kan være drivtømmer iblandet.  Der optræder ofte kvindeskikkelser såvel i de keramiske værker som i malerierne, hvor også landskaber og bygninger er gennemgående motiver. Malerierne er ”lettere abstrakte” men næsten altid genkendelige. Men kom selv om kig. Der er fernisering Skærtorsdag 6. april kl 15, og udstillingen er åben frem til 10. april.