Fortsat gode tilbud til demente på Thyholm
06-10-2014 12:00
Fortsat gode tilbud
til demente på Thyholm
 
Selvom Struer Kommune omdanner et demensafsnit i Hvidbjerg, er der fortsat gode tilbud til demente på Thyholm

Som en del af budgetforliget, der netop er vedtaget i Struer Kommune, bliver demensafsnittet Regnbuen på ældrecentret Solvang på Thyholm ændret til almindelige plejeboliger.

Det betyder dog ikke, at de demente i Struer Kommune vil få en dårligere pleje. I dag er omkring tre ud af fire på kommunens plejecentre demente, så alle plejecentre er fuldt ud i stand til at tage sig af de demente borgere – også selvom der bliver lavet om på strukturen på ældreområdet.

- I dag er Regnbuen på Solvang et "skærmet" afsnit, hvortil borgere med en særlig vanskelig og belastet adfærd bliver visiteret. Selvom Regnbuen vil blive omdannet til almindelige plejeboliger, vil vi fortsat kunne give de demente beboere den personlig pleje og praktiske hjælp, de har brug for - akkurat som vi gør på alle plejecentrene i kommunen, siger Lene Houe, der er formand for Socialudvalget i Struer Kommune.

Igennem de senere år er der kommet flere demente på kommunens plejehjem. Derfor er det ifølge leder af Solvang på Thyholm, Ruth Siersbæk, vigtigt, at alle plejeboliger i fremtiden bliver indrettet, så de er velegnede til demente beboere.

- Der skal være plads til små, beskyttede miljøer. Det store antal demente vi har i dag betyder, at alle medarbejdere har en mængde erfaring i at give omsorg til demente medborgere. Der er så nogle få beboere, der på grund af en særlig voldsom adfærd har brug for særligt skærmede forhold. Det kan de få på Svalegangen i Struer, hvor man med flere beboere og en større personalegruppe opnår den største ekspertise. Det må vel være målet; at give den største ekspertise til de mest syge, siger Ruth Siersbæk.

Ifølge socialudvalgsformand Lene Houe er det en god og forsvarlig løsning, politikerne har valgt.

- De beboere, der i dag bor i Regnbuen på Thyholm, bliver ikke flyttet til Struer. Hvis der er en eller flere af beboerne, der har en særlig voldsom adfærd på grund af deres demens, vil de dog blive tilbudt en plads på Svalegangen, hvis der er ledige pladser. Her vil personalet kunne give dem den rigtige pleje og omsorg, fortæller Lene Houe.