Vi planlægger ferie i egen andedam
10-02-2021 22:00

Vi planlægger ferie
i egen andedam

Danskerne booker sommerhuse som aldrig før – udenlandske gæster holder sig også hjemme

Familien Danmark ser i stor stil frem til at holde sommerferie herhjemme til sommer. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.
I december bookede danske lejere 15.022 uger i danske sommerhuse til juli 2021, viser nye tal for feriehusudlejningen.

For perioden oktober til december har danskerne dermed booket 117 procent flere uger i sommerhus til juli, end de havde for samme periode året før (til juli 2020 vel og mærke).
”Det peger på, at vi i stor stil forventer at holde sommerferie herhjemme i år,” konstaterer privatøkonom i Danske Bank Louise Aggerstrøm Hansen.

Hun vurderer, at den store aktivitet på markedet for udlejningssommerhuse er et klart signal om, at mange vil være på den sikre side frem for at afvente, om man kan komme til udlandet.

I ejendomsmæglerkæden Home oplever man familier, der er gået endnu længere i bestræbelserne på at sikre sig en god sommerferie i år og i fremtiden.
”Salget af sommerhuse er jo boomet med rekordsalg i 2020, og det fortsætter i år. For mange sommerhuskøbere er det nok et udtryk for en erkendelse af, at det der med at rejse og holde ferie i udlandet kan have lange udsigter, så nu gør vi noget andet, for at skabe nogle gode rammer om familiens ferier,” siger boligmarkedsanalytiker i Home Henrik Hauthorn Jensen.

FAKTA: Udenlandske turister bliver også hjemme
Mens danskerne allerede er gået i gang med at booke sommerhuse i juli, er turisterne fra vores nabolande mere tilbageholdende af de samme årsager. I perioden oktober til december har tyskerne eksempelvis booket 20 procent færre sommerhuse til den kommende juli end normalt, og nordmændene har booket hele 45 procent færre.
Kilde: Danmarks Statistik/Danske Bank