Borders - ny udstilling i Regelbau 411
17-01-2024 14:00

Borders - ny udstilling
i Regelbau 411

Udstillingen  Borders  af Sophia Sagaradze åbner lørdag den 20. januar kl. 14.00. Det en udstilling hvor kunstnerens undersøgelser grænserne som fænomen og mulighedsrum.

Der er åbent for besøg fra 20. januar til 28. april i perioden kl. 10-14.

Gennem lyd, lys og video udforsker udstillingen grænsernes dualitet med fokus på det transformative potentiale, der opstår, når forbindelse og adskillelsessameksisterer som ligeværdige sensoriske muligheder.

I den ene bunker oplever vi gennem video, lyd og tekst en rejse langs Kaukasus-bjergene. Ofte betragtet som den geografiske linje mellem Østeuropa og Vestasien, udgør disse bjerge også den kontroversielle grænse mellem Rusland og Georgien – et knudepunkt i regionens geopolitiske historie. Dette terræn bliver en refleksion over grænsers paradoks: menneskeskabte konstruktioner der står i skarp kontrast til naturens egen stille eksistens.

I den anden bunker træder vi ind i labyrintiske rum, hvor transparente lag af plastik skaber synlige men undvigende grænser. En multikanals lydkomposition vibrerer gennem stedets vægge og lofter. Her befinder vi os i en verden af ​​korridorer, der ikke fører nogen steder hen, hvor grænsen mellem det indre og ydre rum udviskes i lyset fra blinkende stroboskoplys.

I bunkernes historiske arkitektur undersøger udstillingen rum, der tidligere blev brugt til at adskille. I en tid, hvor spørgsmålet om fysiske grænser atter er bestemmende for den geopolitiske dagsorden, står udstillingen som en bro mellem fortid og fremtid, hvor kunstens transformative potentiale lader os sanse, reflektere og undersøge verden på stadigt nye vilkår.


Sophia Sagaradze er lydkunstner, komponist og performer fra Georgien med base i Danmark. Med udgangspunkt i multikanalselektronik, lydspatialisering og interaktive installationer skaber Sagaradze værker, der udforsker grænselandet mellem ydre og indre oplevelser af rum. Hun er uddannet fra DIEM på Det Jyske Musikkonservatorium og modtog i 2022 Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsen Legatets Talentpris.

Udstillingen Borders er kurateret af Simon Thykjær.